Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Bodø Synskirurgi Hvem kan opereres?

Hvem kan opereres

Man kan operere nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner/astigmatisme innefor gitte grenser.

For å la seg operere må du være over 18 år og brille/linsestyrken din bør ha vært noenlunde stabil i løpet av de 2 siste årene.

Det bør ikke være større endringer i styrke på mer enn 0,5D i løpet av det siste året.

For mange langsynte over 50 år, som allerede er avhengig av å gå med briller på avstand, vil laserkorreksjon være en god løsning. Dette fordi man etter et slikt inngrep bare trenger en enkel lesebrille med like glass.

Et annet alternativ er en såkalt ”monovision”-løsning. Det betyr at man korrigerer ett øye til å se skarpt på avstand og ett til å se  godt på nær. Slik oppnår man både avstand- og lesesyn. Denne form for korrigering kan det være vanskelig å venne seg til, og det vil være tryggest at vedkommende får prøve dette ut med kontaktlinser i en tid før en eventuell operasjon.

Uavhengig av hvor vellykket operasjonen er, vil behovet for ”lesebriller” dukke opp for de fleste i 45-50-årsalderen. Dette skyldes normale aldersendringer.

På forundersøkelsen vil man bl.a sjekke hvor tykk hornhinnen din er. Hvis den er unormalt tynn kan det være vanskelig å gjennomføre en vanlig laseroperasjon.